Naut cu busuioc si salata de iarna

de anisoara in Mancaruri de post, 21 Feb 2010 | 5771 vizualizari

 

Este o mincare sanatoasa si hranitoare pentru zilele de post. Se fierbe o cantitate mai mare de naut care se pastreaza in frigider pina la 5 zile si apoi se poate prepara in mai multe moduri.

 

INGREDIENTE

    • 500 gr de naut 
    • 2 cepe albe mari
    • o capatina de usuturoi mijlocie
    • busuioc uscat
    • sare
    • piper negru aromat in boabe
    • piper negru macinat
    • 100 gr i de ulei
    • 2 frunze de dafin
    • 2-3 linguri de suc de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Naut cu busuioc si salata de iarna:

pentru Salata de iarna   avem nevoie de legume marinate sau murate. 

Modul de preparare :

Se spala bine nautul sub jet de apa. Se toarna boabele  intr-o cratita si se acopera cu apa . Se pune cratita la fiert la  foc mare. Cind incepe sa fiarba, se scoate toata spuma si se adauga o ceapa intrega, 2-3 catei de usturoi, frunza de dafin, 2-3 linguri de ulei , putina sare , citeva boabe aromate de piper se pune capacul si se fierbe la un foc domol timp de 2 ore. Se fierbe foarte greu . Din cind in cind se curata spuma.

Dupa ce a fiert se  inlatura frunza de dafin si ceapa si se scurge apa.
In vasul cu nautul fiert se adauga ceapa prajita rumenita cu uleiul , putin busuioc, piper negru macinat , sucul de lamaie sau otet de masa alb , se amesteca bine si se lasa pe 2 ore la marinat.

Se serveste la masa cu SALATA DE IARNA 

Pe un platou se aranjeaza frunzele de salata verde, se adauga legumele marinate sau murate : rosii, gogosari,
ardei, morcov taiate felii si repartizate frumos pe platou. Se adauga ceapa verde tocata marunt . Pe dasupra se toarna ulei de masline sau ulei rafinat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Naut cu busuioc si salata de iarna" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

Sylvia 1

21.02.2010, 21:37

Nota maxima , excelenta prezentare

Teo 1

21.02.2010, 22:06

nici prin gand nu mi-a trecut ,o asa reteta!bravo!

anisoara 1

21.02.2010, 22:57

Fetelor va cuprind cu drag si sunt bucuroasa ca va impresionat receta.

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata de fasole verde cu maioneza, reteta de post